Architectuurtijdschrift en website de Architect organiseert voor het derde jaar de ARC Awards. Er zijn vier prijzen te winnen waarin de kracht van het ontwerp centraal staat. Het evenement dat opgezet werd door de Architect in samenwerking met sponsors, wil met deze prijzen innovatie en ondernemerschap promoten.

Inzending

Het beste architectonische ontwerp, het mooiste interieurdesign en het innovatiefste resign van een bureaustoel: iedereen kan zijn of haar ontwerpen insturen. De termijn voor de categorieën Architectuur en Interieur is inmiddels verstreken. Productontwikkelaars kunnen tot en met 26 september hun stoelontwerp indienen. Een deskundige vakjury, per categorie samengesteld, beoordeelt de inzendingen. Je kunt je daarnaast ook aanmelden voor de uitreiking van de awards.

De winnaars

Op donderdag 27 november deelt de redactie van de Architect deelt, samen met sponsors en partners, de Awards uit in de Amsterdam Arena. Naast de categorieën Architectuur, Interieur en Stoelontwerp wordt er ook een Oeuvre Award uitgereikt aan degene die de beste vernieuwende ideeën en bijdragen heeft gebracht aan het architecturale landschap. Naast (interieur)architecten en designers maken ook wetenschappers en opdrachtgevers kans op deze prestigieuze prijs. Vorig jaar won Thomas Rau, architect en CEO van RAU – Turntoo deze trofee. Deze winnaar wordt eind september/medio oktober bekend gemaakt. Bekijk het uitgebreide programma en meld jezelf aan voor het evenement.

Over ARC

Het ARC is een jaarlijks terugkerend evenement voor architecten, interieurarchitecten en productontwerpers uit Nederland in België. Naast de ARC Awards organiseert ARC twee andere evenementen: het ARC Congres, waar verrassende sprekens worden uitgenodigd voor een sprankelend programma, en de ARC Talks, een serie korte en inspirerende presentaties van mensen uit het veld. De ARC Awards is de feestelijke afsluiter van het jaar.

architect ARC14