delftlandDe architectuurstudio DP6 heeft afgelopen woensdag een nieuw ontwerp gepresenteerd voor een schoolgebouw en sportvoorziening dat bij de spoorzone in Delft zal worden gebouwd. De nieuwe gebouwen zullen het thuis van het Grotius College en het Christelijk Lyceum Delft worden.

Duurzaam

Er is bij het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw gekozen voor een duurzaam ontwerp met een compacte vorm, dat bovendien duurzaam is. De compacte vorm zorgt ervoor dat er ondanks een relatief kleine kavel toch voldoende ruimte voor groen is en het gebouw zou bovendien energiezuinig zijn.

Daarnaast heeft DP6 er ook voor gekozen om veel glas te gebruiken, zodat het gebouw een uniek en herkenbaar uiterlijk heeft en dat de buitenwereld kan zien wat er binnen de school gebeurt.

Delft Kennisstad

Het nieuwe ontwerp sluit ook aan op het thema Delft Kennisstad door uitmuntende faciliteiten te bieden voor sport en onderwijs in techniek, verzorging en commercie. De overgang van school naar de universiteit en uiteindelijk het bedrijfsleven zal hierdoor kleiner zijn voor de leerlingen.

De bouw van het nieuwe gebouw zal over twee jaar van start gaan en het zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017 in gebruik kunnen worden genomen.

delftland1